vorm- en kleurkwaliteiten in de kunst
een fenomenologisch onderzoek naar het gebruik van vorm en kleur
Samenvatting en Conclusies
 
 
 
 
 
Een overzicht van 'vormkrachten' - planeetkwaliteiten
 
De besproken kunstenaars geven ons nu de mogelijkheid om te komen tot een overzicht van alle 'vormkrachten' - planeetkwaliteiten.
 
Door één bepaald planeetaspekt te bekijken op zijn samenhang met het beeldend werk van verschillende kunstenaars, kunnen we komen tot karakteristieken van vormgeven.
 
Als een planeetaspekt in de prenatale ontwikkeling voorkomt dan heeft het zijn invloed op een bepaalde periode in de levensloop, en is het vanaf dat moment "ontwikkeld" en is deze kwaliteit verder beschikbaar.
 
Datzelfde aspekt in een geboortehoroskoop is voortdurend aanwezig. Je kunt het op elk moment gebruiken, Het is te zien als een aanleg, een "talent", een gegeven, een "don" zegt men in Frankrijk, dat wil zeggen: een geschenk, een gave, een eigenschap. Het is je gegeven, maar je moet het wel zelf doen, het komt je niet aanwaaien.

Komt het planeetaspekt voor in de zogenaamde 'progressies', dan is dat aspekt van betekenis voor de periode waarin die progressie plaatsvindt.

Er zijn ook planeetaspekten die als 'transit' voorkomen, dus als actuele planeetstand. Deze planeetaspekten laat iets zien dat we kennen als een 'tijdgeest'. Voorbeelden daarvan zijn de stijlperiodes in de kunst als het ontstaan van Abstraktie, het Symbolisme, en het ontstaan van COBRA.
 
De verschillende 'vormkrachten' - planeetaspekten zijn we op dit moment aan het uitschrijven:
 
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Lijst met albums
Beeldhouwers

Stijlen, vormen en materialen

Schilders

Stijlen, vormen en kleuren, materialen

Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl